Verkoop Buckfast Koninginnen

Stichting Buckfast Marken verkoopt in beperkte mate Buckfast koninginnen (geen F1’s). Het zijn kwalitatief hoogwaardige koninginnen waarvan de kwaliteit door ons wordt gegarandeerd.

Elke koningin wordt bij het verzenden vergezeld van een AVB verklaring alsmede een Certificaat van Echtheid, waarop is ingevuld de geboortedatum en de pedigree van de betreffende koningin. Al onze koninginnen worden met een bepaalde kleurcode gemerkt. Tevens wordt een handleiding voor het probleemloos invoeren van de koningin bijgesloten.

1. Eiland aangepaarde Buckfast Marken koninginnen

Deze koninginnen vormen de hoeksteen van onze teelt. Zij worden bevrucht door geselecteerde darren op het geïsoleerde eiland Marken. De eilandbevruchte koninginnen vormen de basis voor onze selectie voor volgende generaties en zij kunnen door u prima worden aangewend voor de productie van F1 koninginnen. Wij gebruiken ze om grotere diversiteit te verzekeren in onze lijn- en combinatieteelt.

Levering: vanaf eind juni.

2. Overwinterde eiland aangepaarde Buckfast Marken koninginnen

zijn eilandbevruchte koninginnen van één jaar oud en worden in het voorjaar voorgeselecteerd. Overwinterde koninginnen verzekeren een goede start van het seizoen en zijn uitermate geschikt voor de productie van F1 koninginnen. (Beperkt beschikbaar)

Levering: vanaf begin mei.

In principe verzenden wij onze koninginnen in een enveloppe met Nicot kooitje, via de normale postbestelling, tenzij schriftelijk anders is overeen gekomen.

Bevruchtingkastjes voor Marken

Jaarlijks geven wij imkers in binnen – en buitenland de gelegenheid om hun maagdelijke koninginnen op Marken te laten bevruchten. Wij zorgen er voor dat jaarlijks 22 darrenvolken in optimale conditie zijn. Daarnaast bieden wij alle faciliteiten die wij nodig achten voor een degelijk bevruchtingsstation.
(Zie downloads)

Bestellen?

Als u bestellingen wilt plaatsen kunt u dit doen door naar ons contactformulier te gaan en dit in te vullen.

Ook kunt u deze bestellingen verzenden via de e-mail naar: buckfastmarken[@]gmail.comDownloads:

Teeltverslag 2016 (PDF)
Teeltverslag 2015 (PDF)
Teeltverslag 2014 (PDF)
Teeltverslag 2013 (PDF)
Teeltverslag 2012 (PDF)
Stamboom darrenlijn 2017 (PDF)
Stamboom darrenlijn 2016 (PDF)
Stamboom darrenlijn 2015 (PDF)
Plaatsingsregels 2017 (PDF)
Inzenddata en planning (PDF)
AVB onderzoek adressen (PDF)